Blog | Media

Een volwassene die als baby te vroeg op de wereld komt en in een glazen huisje op een zaal ligt. Je hoort allerlei geluiden, piepjes, voetstappen, stemmen… Veel onbekende mensen die ongevraagd met hun handen binnenkomen: je huid aanraken, slangetjes in je neus en mond doen en herhalend nagaan of het wel goed genoeg met je gaat. Hoe ervaart de baby dit?

 

Ik ontdekte dat mijn gedrag als volwassene terug te herleiden was naar mijn couveusetijd. Hierover vertel ik als volwassene vanuit de beleving van mijn innerlijke baby.

 

Dit is het verhaal vanuit mijn glazen huisje.

 

Heling van traumatische geboorte | Foto door @kimrekveldfotografie | Op deze foto ben ik niet zelf maar andere ouders en kindje staan erop Heling vanuit het perspectief van de baby

Geef te vroeg geboren baby een stem Een baby in de couveuse is op zichzelf aangewezen. Regelmatig maar altijd onverwachts, komen er handen die de huid aanraken. De ene keer

Slangetjes in de keel Hoe voelen slangetjes in de keel? Ik lag daar in mijn glazen huisje, met slangetjes in mijn keel voor beademing en continue melk naar mijn maag.